Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Evidence Based Practice (EBP) in de praktijk: Volledige artikelen vinden

Volledige artikelen vinden met de UBU-link

Van de meest relevante artikelen is het belangrijk het volledige artikel te lezen. Of een artikel full text of gedrukt aanwezig is bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht zie je d.m.v. de UBU-link die vanuit een bestand een directe verbinding maakt naar de collectie van de Universiteitsbibliotheek. Een artikel verschenen in een tijdschrift dat digitaal aanwezig is bij de bibliotheek, kun je vanuit het bestand openen (o.a. PubMed). Kijk of je van een paar gevonden artikelen in PubMed de full text kunt vinden.

Om dit te kunnen doen:

  1. Klik op de titel van een gevonden artikel en daarna rechts op  Icon for UBUlink Utrecht University Library. Je krijgt nu informatie te zien op welke manier het artikel volledig te verkrijgen is (bv. full text of gedrukt, of misschien is het niet aanwezig...).
     
  2. Als je de link ziet staan: 'Full text available via …", dan is het artikel full text en moet je op deze link klikken. Zie je 'Sorry no full-text available' maar wel "Publication available at Utrecht University Library” dan is het artikel dus niet full text maar wel gedrukt aanwezig bij de Universiteitsbibliotheek (soms is een artikel niet full text en ook niet gedrukt aanwezig bij de bibliotheek, in dat geval zou je het artikel bij een andere bibliotheek in Nederland kunnen aanvragen). Als het artikel full text aanwezig is, ga door naar punt 3. Is het artikel gedrukt aanwezig, ga door naar punt 4.
     
  3. Je komt nu op de pagina van de uitgever, zoek op deze pagina naar het woord 'PDF'  en klik hierop. Het artikel komt dan full-text op het scherm.
     
  4. Ga in Worldcat  en gebruik de 'advanced search'. Voer de tijdschrifttitel in de zoekbalk in ('Journal Source'). Klik op Utrecht University Library (indien er bezit is wordt onze bibliotheek getoond). Door vervolgens op 'Exemplaren' te klikken, zie je bovenin op het scherm welke (gedrukte) jaargangen aanwezig zijn bij de Universiteitsbibliotheek en kun je de jaargang waarin dit artikel was verschenen aanvragen (in de catalogus vind je titels van gedrukte boeken en tijdschriften en e-books; je vindt geen titels van artikelen in de catalogus).