Skip to Main Content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Evidence Based Practice (EBP) in de praktijk: Tips & Trucs

Boeken vinden bij de Universiteitsbibliotheek

  Om je te oriënteren op een onderwerp kun je uiteraard ook gebruik maken van de boeken die de Universiteitsbibliotheek in haar bezit heeft. Alle boeken zijn opgenomen in de catalogus van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. In de catalogus vind je gedrukte boeken en in toenemende mate óók een link naar elektronische boeken.

Lezen van het scherm is wennen, maar het grote voordeel is, dat iedereen met Solis-id erbij kan en dat de boeken niet kwijt raken!

Bijna alle uitgevers bieden hun boeken ook als e-book aan. Afhankelijk van de voorwaarden van de uitgever mag je deze met je Solis-id helemaal lezen, downloaden (helemaal of per hoofdstuk) of printen (1 pagina per keer tot soms zelfs het hele boek). De meeste Nederlandstalige boeken zijn helaas nog niet zo vaak als e-book beschikbaar.

De gedrukte boeken staan op de vijfde verdieping in de Universiteitsbibliotheek (Heidelberglaan 3). Om gedrukte boeken te lenen, heb je een lenerspas nodig. Op vertoon van een bewijs dat je de opleiding volgt en een geldige persoons- en adreslegitimatie kun je gratis een lenerspas aanvragen bij de balie van de Universiteitsbibliotheek.