Skip to Main Content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Evidence Based Practice (EBP) in de praktijk: Invert

INVERT

Invert is een databank met beschrijvingen van artikelen uit  Nederlandstalige verpleegkundige tijdschriften uit Nederland en België. 

Alle bronnen zijn te vinden op de website van de Universiteitsbibliotheek: www.uu.nl/bibliotheek > Literatuur zoeken  > Zoeksystemen > Alle zoeksystemen alfabetisch. Ga naar INVERT.

De UBUlink-klein werkt in dit bestand  niet. Als een artikel is verschenen in een tijdschrift dat digitaal aanwezig is bij de Universiteitsbibliotheek, krijg je de link 'Full text bij ...' te zien en kun je het artikel full text openen. Sommige artikelen zijn vrij te lezen en/of open access.

Zoeken in Invert

Klik 'Doorzoek INVERT' en voer in de zoekbalk Nederlandstalige zoektermen in over je vraagstelling.  Invert is een eenvoudig bestand, je kunt niet systematisch zoeken zoals in PubMed. Invert heeft wel een index met termen (vindbaar als je via de optie 'geavanceerd zoeken' gaat. Je kunt dan meerdere indexwoorden tegelijk doorzoeken. Ze worden met de Booleaanse operator OR gecombineerd. 

Binnen het aantal gevonden zoekresultaten kun je ook verder zoeken met andere termen. Gebruik hiervoor de optie 'Verfijn', te vinden achter het aantal gevonden artikelen ('Aantal artikelen: ..').

Is  het tijdschrift niet full text aanwezig bij de bibliotheek dan kan het nog gedrukt aanwezig zijn in onze catalogus: Worldcat

Voor onze catalogus is een aparte LibGuide gemaakt. Je kunt de titel van het artikel of de titel van het tijdschrift invoeren.