Skip to Main Content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Evidence Based Practice (EBP) in de praktijk: CINAHL

CINAHL

De database CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature) bevat verwijzingen van artikelen uit vrijwel alle Engelstalige verpleegkundige tijdschriften en een aantal tijdschriften uit verwante vakgebieden, zoals fysiotherapie en logopedie.

Alle bronnen zijn te vinden op de website van de Universiteitsbibliotheek: www.uu.nl/bibliotheek > Literatuur zoeken  > Zoeksystemen > Alle zoeksystemen alfabetisch. Ga naar CINAHL.

 

Binnen de Universiteit Utrecht kan een beperkt aantal gebruikers gelijktijdig het bestand gebruiken. Mocht je het bestand niet kunnen openen, ga dan eerst verder met een ander onderdeel en probeer het daarna nogmaals. 

Zoeken in CINAHL

Standaard zoekt CINAHL de ingevoerde zoektermen in titel, abstract en trefwoorden. Je kunt meerdere termen op één zoekregel invoeren (gecombineerd met OR). De verschillende onderdelen van je vraag (P, I, O) kun je combineren door de termen voor elk onderdeel op een aparte regel in te voeren, en de onderdelen vervolgens te combineren met AND (standaardinstelling).

CINAHL Basis search


(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

NB: Om een woordgroep te zoeken gebruik je in CINAHL, net als in PubMed, dubbele aanhalingstekens (bv. “amyotrophic lateral sclerosis”)