Skip to Main Content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Premaster Pedagogische Wetenschappen: Introductie

Wat te doen?

Op donderdag 7 september 2023 van 15.15 tot 17.00, zaal Ruppert Blauw, is er een practicum ingepland voor studenten CCFES en YES. In dit practicum zal geoefend worden met het zoeken naar literatuur aan de hand van deze libguide. Er zullen die dag twee medewerkers van de bibliotheek aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Werk deze training af door de tabbladen te volgen van links naar rechts (klik op de onderwerpen (in wit) in de zwarte balk). Lees elke pagina door van boven naar beneden en maak de opdrachten. (NB let op er zijn soms aparte opdrachten voor studenten CCFES en YES). Kijk niet alleen in het antwoordformulier, de vragen en bijbehorende uitleg staan in deze libguide, houdt deze er steeds bij, dat scheelt tijd.
Maak alleen voor het invullen van de antwoorden gebruik van het invulformulier. 

Studenten CCFES moeten hun invulformulier via de inleverbox in Blackboard inleveren uiterlijk dinsdag 12 september 12.00.
Studenten YES hoeven de opdrachten niet in te leveren.

Heb je na afloop van het practicum nog vragen, mail dan naar bibliotheek@uu.nl, of neem contact op met de vakspecialist pedagogiek bij de UU.

Deze LibGuide

Deze LibGuide hoort bij de introductietraining voor premasterstudenten Pedagogische Wetenschappen (YES en CCFES) en biedt ondersteuning bij de verschillende stappen die gezet moeten worden bij het zoeken naar, vinden van en gebruiken van wetenschappelijke literatuur.

In dat proces doorloop je doorgaans de volgende fasen:

zoeksystemen kiezen

onderwerp afbakenen en zoektermen bedenken

zoektermen combineren en zoeken in een database

zoeken op basis van een bekende bron

zoekresultaten evalueren en selecteren

verwijzen naar je bronnen

In deze libguide vind je ook nog extra informatie over voorkomen van plagiaat.

NB navigeren kan je ook via de (witte)woorden in de zwarte balk of met de next en previous knoppen aan de onderzijde van de pagina

Test jezelf

Wil je je opgedane kennis zelf testen?

Doe dan de Escaperoom op het laatste tabblad van deze libguide.

 

test jezelf met de escaperoom