Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Training RGL Inleiding Europees Recht 2018-2019: 1. Introductie
 

Zoeken en vinden van Europese regelgeving, jurisprudentie en literatuur

Bibliotheektraining Inleiding Europees Recht

Deze trainingsmodule is samengesteld uit diverse LibGuides, waaronder:

Deze en andere  LibGuides   van de UU zijn  permanent toegankelijk.

Heb je vragen?

Heb je (nu of) later nog hulp nodig bij het vinden van relevante informatie?

Hoe werkt deze training?

Via deze Libguide kun je leren hoe je op een efficiënte manier kunt zoeken naar Europese juridische documenten. Dat wil zeggen: regelgeving, jurisprudentie, annotaties bij jurisprudentie en literatuur. Je kunt ook leren hoe je de uitspraken van het Hof van Justitie van de EU en andere bronnen van Europees recht moet analyseren. Deze vaardigheden heb je nodig voor de workshops en de oefenrechtbank! 

De training bestaat uit een zelfstudie. Bestudeer de tabbladen van de LibGuide in de gegeven volgorde: van links naar rechts en van boven naar onder. De volgorde van de tabbladen van deze LibGuide visualiseert de volgorde van 'denken en doen' wanneer je informatie zoekt. Reken op 1,5 uur om deze LibGuide te lezen en de oefeningen te maken.

De opdrachten die je dient te maken worden besproken tijdens de eerste workshop. De antwoorden bij opdracht 6 en 7 (tab 8) dien je vóór woensdag 1 mei 2019,  14.00 uur naar je eigen workshopdocent te mailen. Jouw docent zal controleren of je de training hebt afgerond. Het niet inleveren van de opdrachten betekent geen deelname aan de eerste workshop.

Bekijk ook de instructievideo's van EUR-Lex: 

Veel succes!

Toegang tot zoeksystemen, digitale boeken en digitale tijdschriften

Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht krijgen toegang tot de zoeksystemen, digitale boeken en digitale tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek met hun Solis-id of UMC-account. Zie Online Toegang.