Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Training RGL Inleiding Europees Recht 2018-2019: literatuur

Zoeken en vinden van Europese regelgeving, jurisprudentie en literatuur

Waar vind je literatuur over Europees Recht?

schema Libguides Literatuur Europees Recht

digitale tijdschriften UU toelichting digitale tijdschriften UU catalogus UU toelichting catalogus UU Picarta toelichting Picarta Google Scholar (met UBUlink) toelichting Google Scholar (met UBUlink) Find-eR toelichting Find-eR Google Scholar (met UBUlink) toelichting Google Scholar (met UBUlink) Rechtsorde toelichting Rechtsorde Picarta toelichting Picarta

Zoeken in Find-eR

Find-eR is de zoekmachine waarmee je in het papieren en elektronische bezit van de bibliotheken van de Europese Commissie kunt zoeken.

Toelichting Digitale Tijdschriften UU

Gebruik de bibliografische gegevens: kopieer simpelweg de titel van het tijdschrift in de tijdschriftenlijst (digitale tijdschriften). Staat het tijdschrift niet in de lijst, kopieer dan de titel van het tijdschrift in de zoekbalk van de catalogus (boeken en gedrukte tijdschriften).

 De Digitale Tijdschriftenlijst toont de UBU-link.

Toelichting WorldCat (Catalogus UU)

Gebruik de bibliografische gegevens: Kopieer simpelweg de gevonden titel in WorldCat (boeken en gedrukte tijdschriften). Zoek je een tijdschrift dat niet in WorldCat genoemd wordt? Zoek dan op titel van het tijdschrift in de tijdschriftenlijst (digitale tijdschriften).

Let op: WorldCat bevat niet alle titels van afzonderlijke artikelen! Zoek eventueel op de titel van het tijdschrift waarin een artikel is verschenen.

Voor Boeken Zoeken is er een speciale LibGuide Boeken zoeken LibGuide Boeken Zoeken

 

Toelichting Google Scholar (met UBU-link)

Heb je bibliografische gegevens: kopieer titel en auteur en tijdschrfttitel in de zoekbalk. Plaats de titel tussen dubbele aanhalingstekens.

Zoek je op onderwerp: gebruik relevante zoektermen (denk ook aan de subject headings uit Eclas)

Google Scholar toont de UBU-link (mits je Google Scholar opent vanaf de website van de UB of de settings aanpast)

Voor Google Scholar (met UBU link) is er een speciale LibGuide Google Scholar LibGuide Google Scholar

Rechtsorde

Rechtsorde

Met Rechtsorde kun je vrijwel alle  digitaal beschikbare Nederlandse juridische tijdschriften, wetgeving en jurisprudentie vinden.
Met "Attendeer mij" (te zien na een zoekactie) kun je per email op de hoogte gehouden worden van nieuwe literatuur op basis van je zoekopdracht.
Resultaten van je zoekacties kun je opslaan in "Mijn dossier".
Met "Laatste edities" kun je de meeste recente tijdschriftafleveringen bekijken.
Kijk voor alle mogelijkheden in de handleiding

 

UBUlink:beschikbaarheid van publicaties

In je zoektocht naar wetenschappelijke literatuur kom je soms de UBUlink tegen. Deze link geeft informatie over de beschikbaarheid van de publicatie via de universiteitsbibliotheek, zowel digitaal als op papier.

UBUlink-groot

UBUlink: snel naar de publicatie

Je kunt in verschillende zoeksystemen publicaties vinden die je in handen wilt krijgen. Op veel van deze plekken kun je hiervoor de UBUlink gebruiken.

De UBUlink geeft in het geval van digitale publicaties meestal directe toegang. Bij papieren publicaties geeft de link informatie over de beschikbaarheid bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht.

Ebooks

De EU bookshop is de online boekwinkel en het archief van publicaties van de Europese Unie. Je vindt hier publicaties over alle beleidsterreinen van de EU instellingen. Deze publicaties zijn meestal gratis te downloaden.