Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Training RGL Inleiding Europees Recht 2016-2017: 1. Introductie
 

Zoeken en vinden van Europese regelgeving, jurisprudentie en literatuur

Bibliotheektraining Inleiding Europees Recht

Deze trainingsmodule is samengesteld uit diverse LibGuides, waaronder:

Deze en andere  LibGuides   van de UU zijn  permanent toegankelijk.

Heb je vragen?

Heb je (nu of) later nog hulp nodig bij het vinden van relevante informatie?

Hoe werkt deze training?

Via deze Libguide kun je leren hoe je op een efficiënte manier kunt zoeken naar Europese juridische documenten. Dat wil zeggen: regelgeving, jurisprudentie, annotaties bij jurisprudentie en literatuur. Je kunt ook leren hoe je de uitspraken van het Hof van Justitie van de EU en andere bronnen van Europees recht moet analyseren. Deze vaardigheden heb je nodig voor de workshops en de oefenrechtbank! 

De training bestaat uit een zelfstudie. De opdrachten die je dient te maken worden besproken tijdens de eerste workshop. De antwoorden bij opdracht 6 en 7 (tab 8) dien je voor maandag 1 mei, 14.00 uur naar je eigen workshopdocent te mailen. Jouw docent zal controleren of je de training hebt afgerond. Het niet inleveren van de opdrachten betekent geen deelname aan de eerste workshop.

De zelfstudie bestaat uit het doorlezen van de LibGuide en het bekijken van de instructievideo's van EUR-Lex. Bekijk in elk geval:

De volgorde van de tabbladen van deze LibGuide visualiseert de volgorde van 'denken en doen'  wanneer je informatie zoekt. Reken op 1,5 uur om deze LibGuide te lezen en de oefeningen te maken.

Veel succes!

Toegang tot zoeksystemen, digitale boeken en digitale tijdschriften

Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht krijgen toegang tot de zoeksystemen, digitale boeken en digitale tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek met hun Solis-id of UMC-account. Zie inloggen & toegang.

De Universiteitsbibliotheek Binnenstad: veel online, maar ook een gebouw

Heel veel informatiebronnen kun je tegenwoordig online verzamelen en lezen, waar je ook bent. Maar nog niet alles. Voor sommige zaken mag je nog naar de bibliotheek (UB-Binnenstad, Drift 27). Je vindt daar:

 • Werkplekken, met en zonder computer, met overal wifi
 • Gedrukte boeken en tijdschriften van o.a. Rechtsgeleerdheid (aan de Driftzijde) op de 1e en 2e verdieping, van Economie, Bestuur-&Organisatiewetenschappen en Geesteswetenschappen.
 • Collegeplanken
 • Studiecabines en overlegruimtes
 • Servicedesk voor al je vragen
 • Selfservice lenen en inleveren
 • Digitale plattegrond waarop je de locatie van een collectie kunt zien en waar een werkplek met of zonder computer vrij is
 • Loungeruimtes
 • Printers en kopieermachines
 • Restaurant en koffiebar
 • Fietsenstalling onder het binnenplein

Er is ook een Universiteitsbibliotheek in de Uithof. Je vindt er de gedrukte boeken en tijdschriften van bèta en gamma disciplines. De faciliteiten zijn vrijwel gelijk.