Skip to Main Content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Thesis Geo: zoekadvies en zoeksessies: Snel aan de slag

Bronnen voor je thesis

Je thesis is een van de belangrijkste onderdelen van je studie. Een heel belangrijk onderdeel is het vinden, selecteren en citeren van bronnen. De juiste bronnen zorgen voor een snelle start, een goede theoretische basis om je onderzoek op te baseren, feitelijke informatie en voorbeelden om je eigen werk aan te spiegelen.

Heel veel informatie is slechts enkele muisklikken van je verwijderd, maar bedenken waar en hoe je het best kunt zoeken en hoe je selecteert en bepaalt of iets goed genoeg is is niet zo simpel.

Deze gids biedt ondersteuning bij het zoeken en verantwoord gebruiken van je bronnen.

Succes

Deze gids

Deze gids bevat pagina's met allerlei boxen met informatie over onderwerpen verkennen, zoeken, evalueren, citeren, RefWorks, integriteit en meer. De pagina zoeken bevat de crux, met informatie over zoeken naar allerlei soorten bronnen. Voor veel onderwerpen zijn er ook volledige LibGuides (gidsen) van de Universiteitsbibliotheek beschikbaar. Kijk daarvoor op de LibGuides homepage

Begeleide zoeksessies

Er zijn ook sessies waarin je op zoek kunt gaan naar bronnen voor je thesis en tegelijk individueel zoekadvies kan krijgen en vragen kan stellen aan de vakspecialist Geowetenschappen van de UB. Tijdens de sessies is er geen programma, geen plenaire demonstratie. Iedereen in de groep (max 10 personen) krijgt individuele aandacht.

Je kunt je hiervoor opgeven d.m.v. een mail met de datum van de sessie die je wil bezoeken. Stuur de mail naar j.bosman [at] uu.nl

Geef in je mail je onderwerp aan, eventueel een opzet of abstract (als je dat al hebt) en 1 of 2 goede bronnen die je reeds gevonden hebt. Op basis daarvan krijg je tijdens de sessie een kort individueel zoekadvies.

Geplande sessies (min. 3, max. 10 personen)

  • -