Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Voorbereidende opdracht bij Cursus Sociale problemen (200300858): Introductie

In deze LibGuide staan de opdrachten die je maakt als voorbereiding op de informatievaardighedentraining als onderdeel van de cursus Sociale Problemen

Introductie

Welkom bij de informatievaardighedentraining van de cursus Sociale Problemen.

In deze voorbereidende opdracht maak je kennis met wetenschappelijke publicaties en criteria die je kunt gebruiken om deze publicaties te evalueren. Je doet dit aan de hand van drie artikelen van de Utrechtse hoogleraar Frank van Tubergen:

  1. https://doi.org/10.1111/jora.12149
  2. https://doi.org/10.1177%2F0731121414563354
  3. https://doi.org/10.1177%2F0038038514543294

In de training van 26 november leer je hoe je publicaties kunt zoeken over een specifiek onderwerp. De kennis die je in deze voorbereidende opdracht opdoet pas je daar opnieuw toe om de gevonden publicaties te kunnen beoordelen.

Werkwijze:

  • Neem alle tabbladen in de gegeven volgorde door. In de linker kolom vind je telkens de opdracht, in de rechter kolom vind je een toelichting op de opdracht of verdieping.
  • Noteer je antwoorden op het antwoordformulier (hieronder). Je kunt per tweetal 1 formulier gebruiken.
  • Uploaden op Blackboard vóór 26 november, 13.00 uur.

Toegang thuis

Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht krijgen toegang tot de zoeksystemen, digitale boeken en digitale tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek met hun Solis-id of UMC-account. Zie inloggen & toegang.

UBU-link: snel naar de volledige tekst en meer opties

In je zoektocht naar wetenschappelijke literatuur kom je soms de UBU-link tegen. Deze link geeft informatie over de beschikbaarheid van de publicatie via de Universiteitsbibliotheek.