In de onderliggende pagina's vind je informatie over het zoeken naar:
Voor je opdracht kan het nuttig of zelfs noodzakelijk zijn om gebruik te maken van andere bronnen dan alleen tijdschriftartikelen. Denk bijvoorbeeld aan beleidsstukken, statistieken of krantenartikelen. Of ga op zoek naar interessante boeken.
Noteer (naast brongegevens als titel ed) in welke zoeksystemen je de bronnen gevonden hebt en op welke manier. Dat kan handig zijn om gegevens/bronnen later weer terug te kunnen vinden.
Een boek is vaak een diepgaande, wetenschappelijke studie over een bepaald onderwerp. Een dergelijke monografie bevat vaak overzichten en theorie en is het resultaat van jarenlang onderzoek. Het is zeer geschikt als eerste ingang voor een bepaald onderwerp, maar bevat niet altijd de laatste actualiteit of nuance van de wetenschappelijke discussie (in tegenstelling tot een wetenschappelijk artikel).
Boeken zijn te vinden via:
(voor papieren boeken) zoek in Utrecht University on WorldCat voor het bezit van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU), het bezit van alle Nederlandse bibliotheken en van veel internationale bibliotheken; beperk (limit) je zoekactie op 'gedrukte boeken/print books'
(voor elektronische boeken) zoek in Utrecht University on WorldCat naar het e-book bezit van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (beperk op e-book en Utrecht University Library)*, verschillende Digitale bestanden / tekstverzamelingen van de UBU, Google Books, Europeana, Internet Archive, Project Gutenberg, Hathi Trust.
Wil je meer weten? Kijk dan in de LibGuide Zoekstrategie .
* In Worldcat zul je ook e-books van andere bibliotheken kunnen vinden, maar daar heb je doorgaans geen toegang toe.
Krantenartikelen zoek je o.a. in:
De volgende stap is het evalueren van de gevonden resultaten