Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Bibliotheekvaardigheden UvH graduates, scriptie- en premasters, 2020-2021: Is een tijdschrift beschikbaar?

De snelle manier

In veel  van de zoeksystemen van de Universiteitsbibliotheek Utrecht, staat bij verwijzingen een knop UBU-link: snel van beschrijving artikel naar volledige tekst . Hiermee is snel te controleren of de tekst van deze bron deel uitmaakt van het Utrechtse bezit, in papieren of digitale vorm.

Zonder UBU-link wordt het handmatig zoeken. Hiernaast staan twee manieren beschreven om de beschikbaarheid van tijdschriften te controleren.

Beschikbaarheid van digitale tijdschriften van de UU

In het overzicht Digitale Tijdschriften zijn alle beschikbare digitale tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek Utrecht te vinden. Je kunt met de ze interface niet goed zoeken naar tijdschriftartikelen. Het gaat vooral om het zoeken op tijdschriften: met een bekende titel of ter verkenning van tijdschriften op een bepaald onderwerp.

  • titel (beginwoord of woord uit de titel)
  • vakgebied (´Subject´)

Je kunt per tijdschrift zien welke jaren beschikbaar zijn.
Doorklikken op de titel leidt naar de interface van  de uitgever, waar alle beschikbare afleveringen.

Beschikbaarheid van papieren tijdschriften van de UU

Vooral oudere jaargangen, en vooral van bijv. Nederlandstalige tijdschriften, zijn vaak nog uitsluitend op papier te krijgen. Daarom is het aan te raden om naast de lijst digitale tijdschriften ook de titel op te zoeken in de Utrechtse versie van WorldCat, met de filter van Utrecht aangevinkt.
Recente jaargangen van tijdschriften zijn niet uitleenbaar, maar vaak kun je oudere jaargangen te leen aanvragen uit het depot.