Skip to Main Content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Training RGL Inleiding Europees Recht: 6. Vastleggen
zoekresultaat

Zoeken en vinden van Europese regelgeving, jurisprudentie en literatuur

Gevonden... en dan?

Bijna altijd zul je je zoekresultaat willen vastleggen. Er bestaan een paar handige tools om je zoekresultaat overzichtelijk te ordenen en ze eenvoudig opnieuw te kunnen gebruiken:

  • In Mijn EUR-Lex kun je zoekopdrachten,documenten en rss-feeds opslaan. Na aanmelding, kun je ze voor onbepaalde tijd opslaan (als je tenminste regelmatig terugkeert naar EUR-Lex).
  • Je kunt ook een Dossier in Legal Intelligence gebruiken.
  • Voor het vastleggen en ordenen van je zoekresultaat kun je gebruik maken van een literatuurmanagementtool. De UB heeft een licentie op Refworks en op Endnote. Andere veelgebruikte en gratis tools zijn Zotero en Mendeley.  Lees de speciale LibGuide Referentiebeheer voor meer uitleg over deze tools.

Literatuurmanagementtools en Leidraad voor Juridische Auteurs

De Leidraad voor Juridische Auteurs (editie 2022; inloggen met solis-id) is niet foutloos beschikbaar in de gangbare literatuurmanagementtools. Correcte bronvermeldingen zul je dus zelf moeten maken.
Desalniettemin kunnen deze tools toch handig zijn om referenties vast te leggen, te ordenen, te verrijken met hyperlinks, trefwoorden, vindplaatsen,  pdf's, enz.
 
 

Bewaren van een hyperlink

Als je een hyperlink bewaart moet dit een permanente hyperlink zijn (te herkennen aan bijvoorbeeld de term deeplink, permalink, doi (digital object identifier), stabiele url, of een icoon bijv.  of of  ).

Bewaar nooit hyperlinks uit zoekacties. Die gaan vaak gepaard met een (zoek)sessie code. Als de zoeksessie voorbij is werkt de hyperlink niet meer.