Skip to Main Content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Juridische literatuur: Buitenlands recht

E-books met buitenlands en internationaal recht

Van sommige uitgevers zijn de e-books niet te vinden in WorldCat, maar alleen op de digitale platforms van de betreffende uitgever. Hieronder staan een paar belangrijke platforms waarop de bibliotheek geabonnneerd is. Denk eraan dat je altijd via de bibliotheeksite (zoeksystemen - rechtsgeleerdheid) naar de platforms gaat om toegang te hebben (of via onderstaande links).

 

Westlaw is een database met full-text jurisprudentie, wetgeving, verdragen, juridische tijdschriftartikelen, van de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Daarnaast heeft Westlaw international ook Britse en Amerikaanse handboeken en de Amerikaanse juridische encylopedieën Corpus Juris Secundum en American Jurisprudence.

 

Heinonline is een database met  historische overheidsdocumenten, full-text tijdschriftartikelen uit Amerikaanse en internationale tijdschriften. Heinonline heeft ook een groot aantal klassieke Amerikaanse juridische handboeken.

 

Beck-online is de databank van de Duitse uitgever Beck met full-text handboeken, juridische tijdschriften, wetgeving en jurisprudentie. Met o.a. de Münchener Kommentare en Staudingers Kommentar.
N.B. Alleen toegankelijk binnen de Universiteit Utrecht (on campus)

 

KluwerArbitration is een database met nationale en internationale bronnenmateriaal (wetgeving, jurisprudentie, verdragen) en heeft ook een groot aantal handboeken en het Yearbook Commercial Arbitration.

Kluwer Competition Law is een database met tijdschriftartikelen en boeken over het mededingingsrecht.

Kluwer IP Law is een database met tijdschriftartikelen en boeken over het intellectueel eigendomsrecht.