Skip to Main Content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Juridische literatuur: Internationaal recht

Max Planck Encyclopedia of Public International Law

De Max Planck Enclopedia is een complete, vooraanstaande encyclopedie over  internationaal publiekrecht. De artikelen hebben een geselecteerde bibliografie en lijst van documenten.
De UBU-link wordt getoond als je toegang hebt tot publicaties.

Zoeken in de catalogus van de bibliotheek van het Vredespaleis

Vredespaleis

De catalogus van de bibliotheek van het Vredespaleis bevat beschrijvingen van boeken én verwijzingen naar tijdschriftartikelen.
Aangezien de bibliotheek van het Vredespaleis bijna alle internationaalrechtelijke tijdschriften heeft (op papier en/of elektronisch), is de catalogus momenteel de beste bibliografische databank voor internationaal publiekrecht. De boeken en tijdschriftartikelen die je via deze catalogus kunt opsporen zijn in elk geval aanwezig bij de bibliotheek van het Vredespaleis, maar een groot aantal is ook in Utrecht aanwezig of raadpleegbaar. De meeste internationaalrechtelijke tijdschriften zijn Engelstalig.

In de Research Guides vind je de belangrijkste literatuur en aanwinsten per onderwerp bij elkaar.

LET OP!
- Van gedrukte boeken en tijdschriftartikelen vind je alleen een titelbeschrijving. Je vindt geen samenvatting en geen volledige tekst.
-  Zoek met de gevonden publicatiegegevens in de lijst van digitale tijdschriften of in WorldCat (toegang tot e-boeken en e-tijdschriften en voor de vindplaats en beschikbaarheid van gedrukte boeken of gedrukte tijdschriften).
 

UBUlink: beschikbaarheid van digitale publicaties

In je zoektocht naar wetenschappelijke literatuur kom je soms de UBUlink tegen. Deze link geeft informatie over de beschikbaarheid van digitale publicaties via de universiteitsbibliotheek. De UBUlink verschijnt soms in de vorm van een gele knop, maar kan ook een tekstlink zijn.

Meer weten over alle vormen van toegang tot digitale publicaties? Ga naar de pagina Online Toegang.