Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Juridische literatuur: Internationaal recht

Max Planck Encyclopedia of Public International Law

De Max Planck Enclopedia is een complete, vooraanstaande encyclopedie over  internationaal publiekrecht. De artikelen hebben een geselecteerde bibliografie en lijst van documenten.
De UBU-link wordt getoond als je toegang hebt tot publicaties.

Zoeken in de catalogus van de bibliotheek van het Vredespaleis

Vredespaleis

De catalogus van de bibliotheek van het Vredespaleis bevat beschrijvingen van boeken én verwijzingen naar tijdschriftartikelen.
Aangezien de bibliotheek van het Vredespaleis bijna alle internationaalrechtelijke tijdschriften heeft (op papier en/of elektronisch), is de catalogus momenteel de beste bibliografische databank voor internationaal publiekrecht. De boeken en tijdschriftartikelen die je via deze catalogus kunt opsporen zijn in elk geval aanwezig bij de bibliotheek van het Vredespaleis, maar een groot aantal is ook in Utrecht aanwezig of raadpleegbaar. De meeste internationaalrechtelijke tijdschriften zijn Engelstalig.

In de Research Guides vind je de belangrijkste literatuur en aanwinsten per onderwerp bij elkaar.

LET OP!
- Van gedrukte boeken en tijdschriftartikelen vind je alleen een titelbeschrijving. Je vindt geen samenvatting en geen volledige tekst.
-  Zoek met de gevonden publicatiegegevens in de lijst van digitale tijdschriften of in WorldCat (voor de vindplaats van een boek of gedrukt tijdschrift).
 

UBUlink: beschikbaarheid van publicaties

In je zoektocht naar wetenschappelijke literatuur kom je soms de UBUlink tegen. Deze link geeft informatie over de beschikbaarheid van de publicatie via de universiteitsbibliotheek, zowel digitaal als op papier.

UBUlink: snel naar de publicatie

Je kunt in verschillende zoeksystemen publicaties vinden die je in handen wilt krijgen. Op veel van deze plekken kun je hiervoor de UBUlink gebruiken.

De UBUlink geeft in het geval van digitale publicaties meestal directe toegang. Bij papieren publicaties geeft de link informatie over de beschikbaarheid bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht.