Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Juridische literatuur: Internationaal recht

Max Planck Encyclopedia of Public International Law

De Max Planck Enclopedia is een complete, vooraanstaande encyclopedie over  internationaal publiekrecht. De artikelen hebben een geselecteerde bibliografie en lijst van documenten.

Zoeken in de catalogus van de bibliotheek van het Vredespaleis

VredespaleisDe catalogus van de bibliotheek van het Vredespaleis bevat beschrijvingen van boeken én verwijzingen naar tijdschriftartikelen.
Aangezien de bibliotheek van het Vredespaleis bijna alle internationaalrechtelijke tijdschriften heeft (op papier en/of elektronisch), is de catalogus momenteel de beste bibliografische databank voor internationaal publiekrecht. De boeken en tijdschriftartikelen die je via deze catalogus kunt opsporen zijn in elk geval aanwezig bij de bibliotheek van het Vredespaleis, maar een groot aantal is ook in Utrecht aanwezig of raadpleegbaar. De meeste internationaalrechtelijke tijdschriften zijn Engelstalig.

In de Research Guides vind je de belangrijkste literatuur en aanwinsten per onderwerp bij elkaar.

LET OP!
- Van gedrukte boeken en tijdschriftartikelen vind je alleen een titelbeschrijving. Je vindt geen samenvatting en geen volledige tekst.
- Soms kan je direct naar de volledige tekst via de hyperlink "Plinklet" maar meestal moet je verder zoeken met de gevonden publicatiegegevens in de lijst van elektronische tijdschriften of in WorldCat (voor de vindplaats van een boek of gedrukt tijdschrift).