Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Juridische literatuur: Europees recht

Waar vind je Europese literatuur

schema Libguides Literatuur Europees Recht

digitale tijdschriften UU toelichting digitale tijdschriften UU catalogus UU toelichting catalogus UU Picarta toelichting Picarta Google Scholar (met UBUlink) toelichting Google Scholar (met UBUlink) Find-eR toelichting Find-eR Google Scholar (met UBUlink) toelichting Google Scholar (met UBUlink) Rechtsorde toelichting Rechtsorde Picarta toelichting Picarta

Toelichting Digitale Tijdschriften UU

Gebruik de bibliografische gegevens: kopieer simpelweg de titel van het tijdschrift in de tijdschriftenlijst (digitale tijdschriften). Staat het tijdschrift niet in de lijst, kopieer dan de titel van het tijdschrift in de zoekbalk van WorldCat (boeken en gedrukte tijdschriften).

 De Digitale Tijdschriftenlijst toont de UBU-link.

Toelichting WorldCat

Gebruik de bibliografische gegevens: Kopieer simpelweg de gevonden titel in WorldCat (boeken en gedrukte tijdschriften). Zoek je een tijdschrift dat niet in WorldCat genoemd wordt? Zoek dan op titel van het tijdschrift in de tijdschriftenlijst (digitale tijdschriften).

Let op: WorldCat bevat niet alle titels van afzonderlijke artikelen! Zoek eventueel op de titel van het tijdschrift waarin een artikel is verschenen.

Voor Boeken Zoeken is er een speciale LibGuide Boeken zoeken LibGuide Boeken Zoeken

Toelichting Google Scholar (met UBU-link)

Heb je bibliografische gegevens: kopieer titel en auteur en tijdschrfttitel in de zoekbalk. Plaats de titel tussen dubbele aanhalingstekens.

Zoek je op onderwerp: gebruik relevante zoektermen (denk ook aan de subject headings uit Eclas)

Google Scholar toont de UBU-link (mits je Google Scholar opent vanaf de website van de UB of de settings aanpast)

Voor Google Scholar (met UBU link) is er een speciale LibGuide Google Scholar LibGuide Google Scholar

Zoeken in Find-eR

Find-eR is de zoekmachine waarmee je in het papieren en elektronische bezit van de bibliotheken van de Europese Commissie kunt zoeken.

Rechtsorde

Rechtsorde

Met Rechtsorde kun je vrijwel alle  digitaal beschikbare Nederlandse juridische tijdschriften, wetgeving en jurisprudentie vinden.
Met "Attendeer mij" (te zien na een zoekactie) kun je per email op de hoogte gehouden worden van nieuwe literatuur op basis van je zoekopdracht.
Resultaten van je zoekacties kun je opslaan in "Mijn dossier".
Met "Laatste edities" kun je de meeste recente tijdschriftafleveringen bekijken.
Kijk voor alle mogelijkheden in de handleiding

 

Ebooks

De EU bookshop is de online boekwinkel en het archief van publicaties van de Europese Unie. Je vindt hier publicaties over alle beleidsterreinen van de EU instellingen. Deze publicaties zijn meestal gratis te downloaden.