Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Zoekadvies Engelse taal en letterkunde: Snel aan de slag

Deze guide is voor....

Studenten en onderzoekers Engelse taal en cultuur.

In deze LibGuide leggen we uit hoe je naar literatuur kunt zoeken, zowel snel als uitgebreid. 

Ook verwijzen we je door naar andere LibGuides over specifieke zoeksystemen en onderwerpen.

Verwante UBU LibGuides

Ik heb al een titel

Heb je een boek of een hoofdstuk uit een boek nodig, zoek dan op auteur/titel van het boek in de Utrechtse ingang in Worldcat.

Heb je een tijdschriftartikel nodig, zoek dan

  • de auteur/titel van het tijdschriftartikel in Google Scholar (met UBUlink). De snelste manier, maar je vindt zeker niet alles wat in Utrecht beschikbaar is.
  • de titel van het tijdschrift in onze Digitale tijdschriften en blader naar de jaargang/aflevering/pagina’s die je nodig hebt.
  • de titel van het tijdschrift in de Utrechtse ingang in Worldcat (soms hebben we een tijdschrift alleen op papier).

 

Snel zoeken in Google Scholar

Google Scholar: snel zoeken naar publicaties die je makkelijk in handen krijgt. Maar je mist wel belangrijke publicaties en je vindt veel titels die maar zijdelings met je vak te maken hebben.

Google Scholar Search

Snel zoeken en verdieping via de MLA International Bibliography

MLA International Bibliography: belangrijke wetenschappelijke publicaties over taal en literatuur, voor meer verdieping. Voor tijdschriftartikelen, boeken en hoofdstukken uit boeken. Maar de kans dat gevonden publicaties (boeken) niet in Utrecht beschikbaar zijn is groot. Wil je snel zoeken, beperk je dan tot (peer reviewed) tijdschriftartikelen

Toegang thuis

Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht hebben ook buiten de Universiteit Utrecht toegang tot de zoeksystemen, digitale boeken en digitale tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek