Skip to Main Content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

WorldCat: Toegang tot materiaal

Toegang tot digitaal materiaal

Digitaal materiaal is direct vanuit het zoekresultaat toegankelijk. Klik op de blauwe knop met "View full text", "View eBook", "Access journal", "Listen to audio", "View now" of "Access online". 

Open access artikelen en boeken kun je altijd en overal lezen. Voor veel digitaal materiaal biedt de universiteitsbibliotheek een licentie. On campus heb je altijd toegang en off-campus log je in met je Solis- of UMC-account. Bekijk voor meer informatie de pagina over online toegang.

Let op Digitale tijdschriften vind je sneller in de aparte digitale tijdschriftenlijst in WorldCat.

Toegang tot tijdschrift: deels op papier en deels digitaal aanwezig

Tijdschriften zijn soms deels digitaal toegankelijk en deels op papier. De papieren tijdschriften, vaak oudere jaargangen, staan meestal in het depot en kunnen worden aangevraagd. In dit voorbeeld geeft de blauwe knop "Access journal" toegang tot de online jaargangen. Klik op de titel, dan zie je rechts het Access Options menu: via Request item@UU vraag je het papieren tijdschrift op uit het depot.

worldcat online en papier access online menu

 

worldcat online en papier knop access online menu

Toegang tot fysiek materiaal

​Je vindt in WorldCat onder andere fysiek materiaal uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Onder de titelgegevens zie je meteen of een item beschikbaar is en waar je het vindt.

Lees hier hoe je de juiste editie van een boek vindt.

Klik op de titel, dan zie je rechts het Access Options menu om het boek aan te vragen.

Meer informatie over Aanvragen & lenen (ook uit andere bibliotheken) vind je op de website van de Universiteitsbibliotheek Utrecht.

 

Toegang tot digitaal materiaal: Access Online Menu

Het Access Online Menu staat ook onder aan de beschrijving als je op een titel in je resultatenlijst klikt. Alle toegangsmogelijkheden staan hier genoemd.

Door te klikken op "Notes & License Terms" zie je of er slechts tijdelijk toegang is. Als je altijd toegang wilt hebben, stuur dan een e-mail naar de bibliotheek.

Ook kan je een kapotte link melden.

WorldCat voorbeeld e-book hoofdtitel access online menuWorldCat voorbeeld e-book access online menu