Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Training Informatievaardigheden UMC Utrecht Academy: 1. Introductie

Introductie

In deze training ga je je oriënteren op de vele informatiebronnen die er zijn, en maak je kennis met de zoeksystemen die de Universiteitsbibliotheek onder andere voor deze opleiding ter beschikking stelt. Onder elke tab in deze module maak je kennis met één informatiebron of type. Ben je op de hoogte van de informatie onder een van de tabs, sla deze dan over.

In module 3  van je opleiding worden daar nog een aantal zoeksystemen aan toegevoegd. Je leert dan ook om actuele informatie te verzamelen die evidence based is.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor studenten van de medisch-ondersteunende opleidingen van UMC Utrecht Academy: 

  • Anesthesiemedewerker (AM)
  • Operatieassistent (OA)
  • Preoperatieve Screening

Hoe werkt deze training?

Deze training bestaat uit verschillende onderdelen. Je treft ze aan onder tabbladen 1 t/m 5 in deze LibGuide.

Werk de tabbladen één voor één door. Gebruik als leidraad de opdrachten in de linkerkolom. Werk ze één voor één door.

 Veel succes!     

De Universiteitsbibliotheek Utrecht en UMC Utrecht Academy

Studenten en medewerkers van UMC Utrecht Academy kunnen gebruik maken van de diensten van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. 
Om als student gebruik te kunnen maken van een computer in het UMC (o.a. studielandschap, computerleerzalen), moet je inloggen met je DS-code. Op de computers in de Universiteitsbibliotheek Utrecht (Uithof en Binnenstad), log je in met je Solis-id en -wachtwoord.
Met je Solis-id en -wachtwoord heb je ook thuis toegang tot de digitale bronnen op de website van de Universiteitsbibliotheek.