Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Training bronnen zoeken en gebruiken bij cursus GEO1-2105 / GEO1-2204 / GEO2-2204: 4D: nieuws

onderzoeksvaardigheden 1 voor milieu- en innovatiewetenschappen

ARTIKELEN ZOEKEN: opdrachten

Geschatte tijd: 15 min.

  1. Bekijk de informatie over LexisNexis hiernaast.
  2. Zoek een krantenartikelen met LexisNexis Academic. NB LexisNexis Academic heeft verschillende interfaces. De handigste is die onder NIEUWS - Alle nieuws (uit het blauwe linkermenu). Daar moet je wel verplicht AND of OR tussen je termen zetten.
  3. Zoek een recent nieuwsbericht met Google (Nieuwstab).

Nexis Uni

Nexis Uni is een database met daarin de volledige tekst van artikelen in Nederlandse en buitenlandse kranten en nieuwsmagazines van 1992 tot en met de krant van vanochtend. Daarnaast biedt Nexis Uni ook bedrijfsinformatie.

Nexis Uni is veel completer in dekking van krantenberichten dan bijvoorbeeld Google News. Ook gaat het veel verder terug. Het is uitstekend geschikt om (oud) nieuws te vinden en achtergrondartikelen die in de loop der jaren zijn verschenen in de kranten. Voor Nederland zijn ook de meeste regionale kranten en een aantal opiniebladen opgenomen.

Voor meer informatie en hulp bij het zoeken zie de Nexis Uni webpagina van de bibliotheek