SOORTpublicatie:
Boeken, Proefschriften, Rapporten etc. zet je het snelst om in referenties door rechtstreeks exporteren uit WorldCat;
Tijdschriftartikelen kun je vaak rechtstreeks exporteren uit een zoeksysteem (de meeste databases hebben een Export-functie) en soms ook vanaf de site van de uitgever
Websites kún je automatisch als referentie laten importeren met behulp van de tool RefGrab-it, maar dan moet je resultaat vaak nog wat aanpassen, met name de auteurs en titel. Daarom is zellf aanmaken via 'Add new' eigenlijk net zo snel; vergeet echter niet om de datum van je bezoek in te vullen!
VAKGEBIED:
Voor (bijna) alle vakgebieden zijn Scopus en Web of Science en Google Scholar geschikt, vanwege de uitgebreide dekking én de mogelijkheid voor Direct Export naar RefWorks. Maar LET OP: referenties uit Google Scholar zijn niet altijd compleet, dus die moet je zeker controleren!
Voor specifieke vakgebieden zijn er vaak ook vakspecifieke zoeksystemen. De meeste hebben Direct Export, maar sommige niet. Per zoeksyteem is stap-voor-stap beschreven hoe je vandaaruit referenties in RefWorks krijgt.
Zie hiervoor: Literatuur verzamelen > Referenties importeren uit verschillende zoeksystemen
AANTAL:
Wil je één artikel dat je al op je scherm hebt staan op de site van de uitgever, gebruik dan zo mogelijk de daar beschikbare Export-functie;
Wil je één specifiek biomedisch artikel, laat dat dan eenvoudig door Refworks ophalen uit PubMed via Search Online Catalog or Database.
Wil je een (groot) aantal publicaties verzamelen na een zoekactie, dan kun je deze het beste aanvinken en exporteren met de Export functie van het zoeksysteem.
Zie onder: Literatuur verzamelen > Referenties importeren uit verschillende zoeksystemen
VORM: dit betreft meestal bijzondere gevallen, zie onder : Literatuur verzamelen > 'References'
Wil je een Complete literatuurlijst overbrengen naar RefWorks: dat kan soms, afhankelijk van de vorm
Heb je Referentie(s) uit een ander RefWorks account via RefShare gekregen, dan verschijnen ze als 'Shared Folder' in jouw database. MAAR LET OP: daarmee kun je ze nog niet gebruiken om te citeren: om
Referenties in Endnote kun je eenvoudig inlezen in RefWorks via [Import].
Referenties uit een ander Literatuurmanagement systeem (Reference Manager, Zotereo, Mendeley, ...) moet je eerst downloaden in een geschikt format, daarna kun je ze importeren - met het overeenkomstige Importfilter .
Lees hiervoor de aanwijzingen van Proquest/RefWorks > Getting References into Your Database > Converting from other Bibliographic Management Programs