Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Handleiding 'Kookboek' RefWorks: Referenties vanuit Zoeksystemen (alfabetisch)

Analytical Abstracts

in Analytical Abstracts: in RefWorks:
  1. Klik op de titel van een referentie,
    of selecteer er meer dan één - door aanvinken - en klik op  
  2. Klik onder 'Tools and Resources' op [Reference Manager]
  3. Kies in het pop-up venster voor [Save File] en klik op [OK]
    De file wordt automatisch gedownload als *.ris Document
  1. Klik onder [References] op [Import]
  2. Kies als Import Filter/Data Source: [RIS format]
  3. Kies als Database: [Reference Manager] of [RIS format] (dit werkt allebei)
  4. Klik Browse, blader naar het opgeslagen *.ris Document en klik [Open]
  5. klik [Import]

ATLA Religion Database

van Atla Religion Database rechtstreeks naar RefWorks

Voor één referentie:

  1. Klik op de [titel];
  2. Klik in de rechterkolom op [Export];
  3. Kies [Direct Export to RefWorks];
  4. Klik op [Save].

Voor méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik op de [titel] en klik in de rechterkolom op [Add to folder];
  2. Ga terug naar de zoekresultaten (klik op [Result list]) en herhaal bovenstaande stap met alle gewenste referenties;
  3. Klik in de menubalk (bovenaan) op [Folder];
  4. Klik in de rechterkolom op [Export];
  5. Kies [Direct Export to RefWorks];
  6. Klik op [Save].

CAB Abstracts

van CAB Abstracts: rechtstreeks naar RefWorks

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik [Export];
  3. Kies [Export to Refworks];
  4. Kies een format (bijvoorbeeld Complete Reference);
  5. Klik [Export citation(s)].

CINAHL (= Cumulative Index Nursing Allied Health Literature)

van CINAHL (Nursing and Allied Health): rechtstreeks naar RefWorks

Voor één referentie:

  1. Klik op de [titel];
  2. Klik in de rechterkolom op [Export];
  3. Kies [Direct Export to RefWorks];
  4. Klik op [Save].

 Voor méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik op de [titel];
  2. Klik in de rechterkolom op [Add to folder];
  3. Ga terug naar de zoekresultaten (klik op [Result list]) en herhaal bovenstaande stap met alle gewenste referenties;
  4. Klik in de menubalk (bovenaan) op [Folder];
  5. Klik in de rechterkolom op [Export];
  6. Kies [Direct Export to RefWorks];
  7. Klik op [Save].

Cochrane Library: SAVE

in Cochrane Library: in RefWorks
  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik bovenaan de lijst op [Export selected];
  3. Kies achter 'File Type: [Citation And Abstract];
  4. klik op [Export Citation];
  5. kies [Save file] en klik op [OK];
  6. Er verschijnt een download-bericht van de file: citation-export.txt.
  1. klik onder References op [Import ];
  2. kies Import Filter/Data Source: Wiley InterScience
  3. kies Database: Wiley InterScience
  4. klik op [Browse], blader naar de gedownloade *.txt file  en klik op [Open];
  5. kies desgewenst achter 'Import into Foldler' een eigen map
  6. klik op [Import].

EBSCO Academic Search

van  EBSCO Academic Search Premier: rechtstreeks naar RefWorks

Voor één referentie:

  1. Klik op de [titel];
  2. Klik in de rechterkolom op [Export];
  3. Kies [Direct Export to RefWorks];
  4. Klik op [Save].

  Voor méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik op de [titel] en klik in de rechterkolom op [Add to folder];
  2. Ga terug naar de zoekresultaten (klik op [Result list]) en herhaal bovenstaande stap met alle gewenste referenties;
  3. Klik in de menubalk (bovenaan) op [Folder];
  4. Klik in de rechterkolom op [Export];
  5. Kies [Direct Export to RefWorks];
  6. Klik op [Save].

EconLit

van EconLit: rechtstreeks naar RefWorks

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik op [Export];
  3. Kies [Export to Refworks];
  4. Kies een format (bijvoorbeeld Complete Reference);
  5. Klik [Export citation(s).]

EMBase

van Embase: rechtstreeeks naar RefWorks

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik op [Export];  
  3. Kies als Export format: [Refworks Direct Export];

    LET OP:
    -  Het is niet mogelijk een bepaalde 'Output' 'te kiezen
    -  De waarschuwing 'Only the first 500 documents will be exported to RefWorks' is alleen van belang indien er in de vorige stap géén selectie is gemaakt.

  4. Klik op [Export];
  5. Klik op [Submit to RefWorks].

ERIC (= Educational Resources Information Centre)

van ERIC: rechtstreeks naar RefWorks

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik op [Export];
  3. Kies [Export to Refworks];
  4. Kies een format (bijvoorbeeld Complete Reference);
  5. Klik [Export citation(s)].

Film and Television Literature Index

van Film and Television Literature Index: rechtstreeks naar RefWorks

Voor één referentie:

  1. Klik op de [titel];
  2. Klik in de rechterkolom op [Export];
  3. Kies [Direct Export to RefWorks];
  4. Klik op [Save].

Voor méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik op de [titel] en klik in de rechterkolom op [Add to folder];
  2. Ga terug naar de zoekresultaten (klik op [Result list]) en herhaal bovenstaande stap met alle gewenste referenties;
  3. Klik in de menubalk (bovenaan) op [Folder];
  4. Klik in de rechterkolom op [Export];
  5. Kies [Direct Export to RefWorks];
  6. Klik op [Save].

FSTA (= Food Science and Technology Abstracts)

van FSTA: rechtstreeks naar RefWorks

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik op [Export];
  3. Kies [Export to Refworks];
  4. Kies een format, bijvoorbeeld [Complete Reference];
  5. Klik op [Export citation(s).]

Google Books

van Google books in twee stappen naar RefWorks

in Google books:   in RefWorks: 
 
  1. Klik op de gevonden titel;
  2. Klik in de linkerkolom op [Over dit boek; About this book];
  3. Blader helemaal naar beneden;
  4. Klik onderaan, achter [Citatie exporteren; Export Citation] op [BibTeX]
  5. De file wordt automatisch gedownload als een *.bibtex file en verschijnt links onderaan op je scherm. 
  1. Klik onder References op [Import];
  2. kies Import Filter/Data Source: [BibTeX Format];
  3. handhaaf database: [ACM Digital Library (BibTeX format];
  4. klik Browse, blader naar de gedownloade *.bibtex file en klik op [Open];
  5. kies desgewenst achter 'Import into Folder' een eigen map;
  6. Klik op [Import].

Weet je niet in welke map de file is opgeslagen?

◄Klik dan met rechts op de download weergave en kies [Show in folder] 

Google Scholar

van Google scholar: rechtstreeks naar RefWorks

  1. Stel de Settings van Google scholar zodanig in dat bij elk record een link voor export naar RefWorks wordt weergegeven
    • Klik op linksbovenin op het logo
    • Klik op het wieltje
    •  Vink aan voor weergeven van links: 
    • Sla de setting op
  2. Klik bij de bron die je als referentie wilt bewaren in de onderste regel op [Importeren in RefWorks

 

NB Controleer de geïmporteerde referenties goed, want Google scholar produceert soms incomplete of niet geheel correcte referenties!

Google scholar kan ook géén samenvatting / abstract meesturen.

 

Historical Abstracts

van Historical Abstracts: rechtstreeks naar RefWorks

Voor één referentie:

  1. Klik op de titel;
  2. Klik op [Export];
  3. klik op [Direct Export to RefWorks];
  4. Klik op [Save].

Voor méér referenties:

  1. Klik per titel op [Add to folder];
  2. klik rechts op [Folder View];
  3. klik op [Export];
  4. klik op [Direct Export to RefWorks] ;
  5. klik op [Save].

IBA (= International Bibiography of Art)

van International Bibliography of Art: rechtstreeks naar RefWorks
  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik bovenaan de resultatenlijst op [Export/Save];
  3. Klik op [Refworks];
  4. Klik op [Continue].

of:

  Gebruik de ProQuest-functie [My Research]: hiermee kun je geselecteerde literatuur automatisch in RefWorks laten opnemen! 

 
Hoe dit werkt is beschreven in het ProQuest HELP venster: http://search.proquest.com/help/academic/webframe.html?selected_items.html (klik door op MyResearch en daaronder op RefWorks).

 

International Pharmaceutical Abstracts

  • Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan, of klik op de titel;

  • klik in de Export Manager op Direct Export to Refworks;
  • klik Save.

LET OP:

  • Je kunt de standaardinstelling van de Export Manager aanpassen: ga naar het Preferences scherm en stel als default in: Direct Export to Refworks 

LexisNexis Academic

van LexisNexis: rechtstreeks naar RefWorks

  1. Vink in de resultatenlijst alle gewenste referenties aan, en/of klik op één van deze treffers;
  2. Klik rechtsboven in de grijze balk op het icoontje voor export naar o.a. RefWorks icoontje;
  3. Kies onder 'Export type' voor [Export using RefWorks];
  4. klik op [Export].

LLBA (= Linguistics and Language Behavior Abstracts)

van LBBA: rechtstreeks naar RefWorks

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik bovenaan de resultatenlijst op [Export/Save];
  3. Klik op [Refworks];
  4. Klik op [Continue].

of:

  Gebruik de ProQuest-functie [My Research]: hiermee kun je geselecteerde literatuur automatisch in RefWorks laten opnemen! 

Hoe dit werkt is beschreven in het ProQuest HELP venster: http://search.proquest.com/help/academic/webframe.html?selected_items.html (klik door op MyResearch en daaronder op RefWorks).

MLA (= Modern Language Association International Bibliography)

van MLA: rechtstreeks naar RefWorks
  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik bovenaan de resultatenlijst op [Export/Save];
  3. Klik op [Refworks];
  4. Klik op [Continue].

of:

  Gebruik de ProQuest-functie [My Research]: hiermee kun je geselecteerde literatuur automatisch in RefWorks laten opnemen! 

 
Hoe dit werkt is beschreven in het ProQuest HELP venster: http://search.proquest.com/help/academic/webframe.html?selected_items.html (klik door op MyResearch en daaronder op RefWorks).

 

NARCIS (= National Academic Research & Collaboration Information System): alle wetenschappelijke output in Nederland

    van NARCIS: rechtstreeks naar RefWorks

    1. Kik op de [titel] van de gewenste referentie;
    2. klik op [Save publication];
    3. klik op [Export to Refworks].

    PILOTS (= Published International Literature On Traumatic Stress)

    van PILOTS: rechtstreeks naar RefWorks
    1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
    2. Klik bovenaan de resultatenlijst op [Export/Save];
    3. Klik op [Refworks];
    4. Klik op [Continue].

    of:

      Gebruik de ProQuest-functie [My Research]: hiermee kun je geselecteerde literatuur automatisch in RefWorks laten opnemen! 

     
    Hoe dit werkt is beschreven in het ProQuest HELP venster: http://search.proquest.com/help/academic/webframe.html?selected_items.html (klik door op MyResearch en daaronder op RefWorks).

    Philosopher's Index

    van Philosopher's Index: rechtstreeks naar RefWorks

    1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
    2. Klik [Export];
    3. Kies [Export to Refworks];
    4. Kies een format (bijvoorbeeld Complete Reference);
    5. Klik [Export citation(s)].

    PsycINFO

    van PsycINFO: rechtstreeks naar RefWorks

    1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
    2. Klik [Export];
    3. Kies [Export to Refworks];
    4. Kies een format (bijvoorbeeld Complete Reference);
    5. Klik [Export citation(s)].

    PubMed: SEND TO

          in PubMed:       in RefWorks:
    1. Voer een zoekactie uit; selecteer in de resultatenlijst enkele treffers door aanvinken.

      LET OP: Als je géén selectie maakt worden álle gevonden publicaties opgeslagen!

    2. Klik rechtsboven in de resultatenlijst op [Send to];
    3. Kies onder 'Choose destination'
      • voor [File] en daaronder als 'Format' [MEDLINE]
      • OF voor [Citation manager]
    4. Klik op [Create file]
    5. Kies in het volgende venster [Save File] en klik op [OK].
    1. Klik onder 'References' op [Import];
    2. Kies achter 'Import Filter/Data Source voor [NLM PubMed]
      (achter Database verschijnt automatisch PubMed);
    3. Kies achter 'Import References into Folder' eventueel een specifieke map;
    4. Klik onder 'Import Data from the following Text File' op [Browse];
    5. Blader naar de gedownloade file [*.txt of *.nbib ];
    6. Kies [Open]of dubbelklik op de file;
    7. Klik op [Import].

    Reaxys: SEND TO

    in Reaxys:   in RefWorks:
    1. Voer de zoekactie uit;
    2. Vink de gewenste referenties aan;
    3. klik op [Export];
    4. Vink achter 'Output to' de optie aan: [Literature  Management Systems
    5. Kies de gewenste opties achter 'Export Range' en 'Export contains';
    6. Klik op [OK]
    7. klik in het volgende venster op [Download]
    8. Kies in het pop-up venster voor [Opslaan] (het bestand wordt opgeslagen als *.RIS-file).
    1. Klik onder 'Refrences' op [Import]; 
    2. Kies achter 'Importfilter/Datasource'  voor [RIS format];
    3. Kies achter 'Database' voor: .
    4. Klik op [Browse] en blader naar de opgelagen RIS-file;
    5. Dubbelklik op de [RIS-file] of klik op [Open];
    6. Klik op [Import].

    RILM Abstracts of Music Literature

    van RILM: rechtstreeks naar RefWorks

    Voor één referentie:

    1. Klik op de [titel];
    2. Klik in de rechterkolom op [Export];
    3. Kies [Direct Export to RefWorks];
    4. Klik op [Save].

    Voor méér referenties tegelijkertijd:

    1. Klik op de [titel];
    2. Klik in de rechterkolom op [Add to folder];
    3. Ga terug naar de zoekresultaten (klik op [Result list]) en herhaal bovenstaande stap met alle gewenste referenties;
    4. Klik in de menubalk (bovenaan) op [Folder];
    5. Klik in de rechterkolom op [Export];
    6. Kies [Direct Export to RefWorks];
    7. Klik op [Save].

    Scopus

    van Scopus: rechtstreeks naar RefWorks
    1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan, of klik op een [titel];
    2. Klik op [Export];
    3. Selecteer als 'method of expport' [RefWorks];
    4. Pas (desgewenst) onder 'Customize export' de instellingen aan; vink bijvoorbeeld ook [Abstract] aan.
    5. Klik nogmaals op [Export]
    6. Klik tenslotte op

    Sociological Abstracts

    van Sociological Abstracts: rechtstreeks naar RefWorks
    1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
    2. Klik bovenaan de resultatenlijst op [Export/Save];
    3. Klik op [Refworks];
    4. Klik op [Continue].

    of:

      Gebruik de ProQuest-functie [My Research]: hiermee kun je geselecteerde literatuur automatisch in RefWorks laten opnemen! 

     
    Hoe dit werkt is beschreven in het ProQuest HELP venster: http://search.proquest.com/help/academic/webframe.html?selected_items.html (klik door op MyResearch en daaronder op RefWorks).

    ToxNet: DOWNLOAD


    LET OP: Alleen referenties uit Toxline en DART kunnen worden gedownload en geïmporteerd in RefWorks.
    Gegevens vanuit andere bestanden kan RefWorks niet verwerken.

       in TOXNET:      in RefWorks:
    1. Vink onder 'Select record' de gewenste referenties aan, of klik op een [titel];  
    2. Klik in de linkerkolom op [Download] en kies: 
      -  het juiste [aantal] referenties
      -  het nummer van de eerste geselecteerde referentie
      [Tagged] Format 
    3. Klik [Download];
    4. Sla de informatie op via [File > Save as]:
      -  geef de file een [naam] 
      -  kies achter 'Save as type': Text File [*.txt];
    5. Klik op [Save].
    1. Klik onder References op [Import];
    2. Kies achter 'Import Filter/Data Source': voor [TOXNET];
    3. Kies achter 'Database': [Multiple Databases];
    4. Kies achter 'Import References into Folder 'eventueel een specifieke map;
    5. Klik onder 'Import Data from the following Text File' op [Browse]
      en blader naar het opgeslagen ‘.txt’-bestand;
    6. Klik op de [.txt-file] en kies [Open] (of dubbelklik op de .txt-file);
    7. Klik onderaan op [Import].

    Web of Science

    van Web of Science: rechtstreeks naar RefWorks

    1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan, of klik op een [titel];
    2. Klik op ▼ achter [Save to EndNote online] en selecteer [Save to RefWorks];
    3. Kies in het pop-up venster (Send to RefWorks) het gewenste [Number of Records] en de [Record Content];
    4. Klik op [Send]
    5. Exporteer tenslotte naar de legacy version: klik hiervoor op .

    Wild Life & Ecology Studies Worldwide

    van Wildlife & Ecology Studies Worldwide: rechtstreeks naar RefWorks

    Voor één referentie:

    1. Klik op de [titel];
    2. Klik in de rechterkolom op [Export];
    3. Kies [Direct Export to RefWorks];
    4. Klik op [Save].

    Voor méér referenties tegelijkertijd:

    1. Klik op de [titel];
    2. Klik in de rechterkolom op [Add to folder];
    3. Ga terug naar de zoekresultaten (klik op [Result list]) en herhaal bovenstaande stap met alle gewenste referenties;
    4. Klik in de menubalk (bovenaan) op [Folder];
    5. Klik in de rechterkolom op [Export];
    6. Kies [Direct Export to RefWorks];
    7. Klik op [Save].

    Women's Studies International

    van Women's Studies International: rechtstreeks naar RefWorks

    Voor één referentie:

    1. Klik op de [titel];
    2. Klik in de rechterkolom op [Export];
    3. Kies [Direct Export to RefWorks];
    4. Klik op [Save].

    Voor méér referenties tegelijkertijd:

    1. Klik op de [titel];
    2. Klik in de rechterkolom op [Add to folder];
    3. Ga terug naar de zoekresultaten (klik op [Result list]) en herhaal bovenstaande stap met alle gewenste referenties;
    4. Klik in de menubalk (bovenaan) op [Folder];
    5. Klik in de rechterkolom op [Export];
    6. Kies [Direct Export to RefWorks];
    7. Klik op [Save].

    WorldCat

    van WorldCat: rechtstreeks naar RefWorks

    1. Klik op de [titel] van de gewenste referentie;
    2. Klik op [Cite/Export];
    3. Klik op [Export to Refworks].