Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Training bij de cursus 'De stad': Introductie

Hoe werkt deze training?

Deze training, in de vorm van een zogenaamde LibGuide, is opgedeeld in een aantal tabs, met afwisselend opdrachten en stukken om te lezen. Neem de tabs één voor één door, van links naar rechts en van boven naar beneden.

Vertel ons aan het einde wat je van deze Libguide vindt: op het laatste tabblad kun je snel een paar vragen beantwoorden. Zo help je mee om deze Libguide te verbeteren voor de volgende lichting eerstejaars studenten.

Veel succes met het doorlopen van deze training!

Welkom op deze training

Deze training volg je als onderdeel van de collegereeks "De stad" (cursusnummer GE2V13012). Tijdens de twee-urige training ga je individueel je zoekvaardigheden verbeteren. En literatuur verzamelen op jouw eigen onderwerp. Gedurende de cursus blijft de Libguide online toegankelijk om iets na te lezen.

Heb je vragen tijdens de training, stel ze gerust aan de aanwezige docent (afbakening van je onderwerp) of aan de aanwezige medewerkers van de bibliotheek (zoeksystemen, zoektermen, zoekstrategie etc.). Daarna kun je met vragen terecht aan de balie van de UB Binnenstad: op kantoortijden kan deskundige hulp erbij worden geroepen bij inhoudelijke vragen. Of stuur je vraag naar bibliotheek@uu.nl.


Dit ga je vandaag leren:

  • Verschillen tussen de databases die je vaak gebruikt
  • Hoe je kwaliteit van publicaties herkent
  • Hoe je omgaat met wetenschappenlijke integriteit
  • Op de juiste manier verwijzen naar de publicaties die je hebt gevonden.

Credits
Een deel van de informatie in deze Libguide is ontleend aan de Onderzoekgids Geschiedenis.