Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Pedagogische Wetenschappen: Introductie

Deze LibGuide

Deze LibGuide biedt ondersteuning aan studenten Pedagogische Wetenschappen bij de verschillende stappen bij het zoeken naar, vinden van en gebruiken van wetenschappelijke literatuur.

Wanneer je wetenschappelijke literatuur zoekt en gebruikt doorloop je globaal gezien achtereenvolgens de volgende stappen: 

onderwerp afbakenen

zoektermen formuleren

zoeksystemen kiezen

zoeken naar literatuur

zoekresultaten evalueren

verwijzen naar je bronnen

De LibGuide bestaat uit tabbladen. Op het tabblad zie je het onderwerp. Onder elk tabblad zijn verschillende boxen met informatie te vinden over dat onderwerp. Je moet soms naar beneden scrollen om alle boxen te kunnen zien.

 

Vragen of feedback?

Deze LibGuide is overal vandaan bereikbaar via de site van de Universiteitsbibliotheek

klik op 'LibGuides'. Je vindt deze LibGuide Pedagogische Wetenschappen onderaan, bij de categorie Sociale Wetenschappen.

Op deze pagina bovenaan vind je ook algemene LibGuides met informatie over diverse onderwerpen.

Voor vragen kun je terecht bij de vak- en informatiespecialisten van de bibliotheek.

 

Online toegang tot digitale bronnen

Kijk op de website van de Universiteitsbibliotheek voor informatie over online toegang tot de digitale bronnen waar de bibliotheek een abonnement op heeft (tijdschriften, e-books, zoeksystemen):

https://www.uu.nl/universiteitsbibliotheek/literatuur-zoeken/online-toegang

In je zoektocht naar wetenschappelijke literatuur kom je soms de UBU-link tegen. Deze link geeft informatie over de beschikbaarheid van de (full text) publicatie via de Universiteitsbibliotheek, zowel digitaal als op papier.

De UBU-link geeft in het geval van digitale publicaties meestal directe toegang. Gaat het om een papieren publicatie? Dan wordt u naar de catalogus van de Universiteitsbibliotheek geleid. De UBU-link is soms herkenbaar als een rode knop, maar kan ook een tekstlink zijn.

De UBU link werkt alleen als je ingelogd bent met je Solis-id.

Lees meer over de UBU-link op de website van de Universiteitsbibliotheek