Skip to main content
Banner Image

Get Access (toegang thuis): Inloggen met Solis-id

Verschillende methoden voor toegang buiten de Universiteit Utrecht tot zoeksystemen, digitale tijdschriften en e-books

Let op!

Deze LibGuide komt binnenkort te vervallen. Bekijk de actuele informatie over inloggen & toegang.

Direct inloggen

Studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht hebben ook buiten de campus toegang tot de zoeksystemen, digitale boeken en digitale tijdschriften van de Universiteitsbibliotheek..

Direct inloggen
U kunt met uw Solis-id of UMC-account direct inloggen via de volgende link:

Login voor toegang thuis

Vervolgens heeft u, gedurende uw browser-sessie, toegang tot alle digitale publicaties en zoeksystemen van de Universiteitsibibliotheek Utrecht.

Via de website van de Universiteitsbibliotheek

Wanneer u (zonder vooraf in te loggen) vanuit de webpagina van de Universiteitsbibliotheek (www.uu.nl/universiteitsbibliotheek) of vanuit een Utrechtse LibGuide een zoeksysteem, e-book of digitaal tijdschrift opent, krijgt u een inlogscherm waar u uw Solis-id en -wachtwoord kunt invullen.
 
Na inloggen heeft u de rest van de browsersessie toegang tot alle digitale publicaties en zoeksystemen van de Universiteitsibibliotheek Utrecht.

UU Easy Access - Browser Extensie (beta)

De Universiteitsbibliotheek Utrecht innoveert. We verbeteren onze dienstverlening voortdurend door nieuwe ideeën te testen. Een van onze huidige experimenten is de UU Easy Access - browser extensie.

Met UU Easy Access - browser extensie hoeft u niet eerst langs de bibliotheekwebsite om toegang te krijgen tot diverse zoeksystemen. U kunt de browser extensie downloaden in de Google Chrome Web Store. Meer toelichting over deze innovatieve extensie vindt u op: UU Easy Acces - Browser extensie (En).

Heeft u vragen of opmerkingen over de betaversie van de UU Easy Access - browser extensie? Dan verwijzen we u door naar het feedbackformulier. Als u het formulier heeft ingevuld, nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Iedereen die een opmerking stuurt krijgt zo snel mogelijk een persoonlijk antwoord.

Maak een bookmarklet aan in uw browser

Om van buiten het netwerk van de Universiteit Utrecht snel toegang te krijgen tot een digitaal tijdschrift, e-book of zoeksysteem dat u op andere wijze dan via de bibliotheekwebsite (bijv. via Google) heeft gevonden, kunt u onderstaande knop in uw browser zetten, een zgn. bookmarklet.
Deze knop werkt alleen voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht.

Get access

 

Aanmaken van de bookmarklet (eenmalig):
(klik op onderstande links voor meer uitleg)

> slepen naar bladwijzerbalk (pc / laptop)

of:

> met rechtermuisknop (pc / laptop)

of:

> tablet / smartphone

Gebruik van de bookmarklet:
Als u op een pagina waar u geen toegang heeft op de bookmarklet klikt, verschijnt een inlogvenster. Na inloggen met uw Solis-ID en -wachtwoord heeft u voor de rest van de browsersessie door simpelweg telkens op de bookmarklet te klikken toegang tot deze en andere digitale publicaties en zoeksystemen (uiteraard voorzover de Universiteitsbibliotheek een licentie heeft).

Wanneer het met de bookmarklet niet lukt om toegang te krijgen, kunt u altijd proberen of u direct via de Universiteitsbibliotheek wel toegang heeft. Kijk hiervoor op onze pagina zoeksystemen, op onze tijdschriftenlijst of voor e-books in onze catalogus.

De bookmarklet in één oogopslag