Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Handleiding RefWorks-3: Verwijzen & Opmaken

Verwijzingen invoegen: in de hoofdtekst

WordPlaats verwijzingen in je tekst

  • Klik in Word op het tabblad [ProQuest/RefWorks]
  • Log in met je ProQuest/RefWorks account om de gegevens uit de database te laten ophalen (er wordt automatisch gesynchroniseerd)
LET OP: klik na een wijziging in je RefWorks database op [Sync My Database] zodat Word weer up-to-date is.
  • Zet de cursor in het Word document op de plek waar je een verwijzing naar één of meer publicaties wilt invoegen
  • Klik op [Insert Citation] en daaronder op [Insert New]
  • Klik op een map (een 'Folder')
  • Dubbelklik op één of meer referentie(s)
  • Klik op OK

Verwijzingen invoegen: binnen een tabel

WordPlaats verwijzingen in een tabel:

  • Voeg alle citaties die uiteindelijk in een tabel terecht moeten komen eerst toe als losse citaties in een aparte alinea van de tekst
  • Gebruik één tekstregel voor alle citaties die samen in één cel moeten komen
  • Maak dan een lege tabel aan met het gewenste aantal kolommen en regels
  • Kopieer elke regel in de gewenste cel
  • Verwijder de 'hulp'-alinea als alle citaties zijn verhuisd naar de tabel

Literatuurlijst invoegen

Laat een literatuurlijst aanmaken

  • Zet de cursor in het Word-document op de plaats waar je de literatuurlijst wilt invoegen  (meestal helemaal onderaan);

  • Klik in de Write-N-Cite taakbalk op [Bibliography Options]
  • Klik daaronder op [Insert Bibliography]
  • Je komt vanzelf terug in je Word-document; de literatuurlijst staat nu op de gekozen plek:

Voorgeprogrammeerde stijlen

foto showkast met tientallen tijdschriftenGebruik één van de vele duizenden tijdschriftstijlen

 

Elk manuscript  kan worden opgemaakt in elke gewenste stijl

Je kunt kiezen uit de voorgeprogrammeerde opmaakstijlen van vele duizenden tijdschriften.

Opmaakstijl kiezen

Kies een andere opmaakstijl

  • Klik op het scroll-pijltje achter [Style]
  • Je kunt direct kiezen uit een aantal 'Recent Styles'

Wil je een andere stijl?

  • Klik op [Select Other Style]
  • Klik onder 'Available Styles' door naar [My Favorites]
  • Klik op de gewenste stijl; aanpassing vindt plaats
  • Of klik op [Reapply Output Style]

Synchroniseren

Synchroniseer met je database:

Alleen bij het opstarten van Word - en/of bij opnieuw inloggen bij ProQuest/RefWorks - wordt Write-N-Cite automatisch gesynchroniseerd met je database.

Verander je tijdens het schrijven iets aan je database, dan moet je daarna zelf opdracht geven tot synchroniseren.

Eigen favoriete opmaakstijl kiezen

► Kies je eigen favoriete opmaakstijl

Staat die stijl nog niet in [My Favorites]? Plaats deze er dan als volgt in:

  • Open je ProQuest/Refworks database
  • Klik onder ["] op de functie [Quick cite]

  • Zoek of blader naar de gewenste stijl
  • Dubbelklik op de gewenste stijl of klik op [Continue]: er wordt getoond hoe d eliteratuurlijst eruit komt te zien. Klik het voorbeeld weer weg. Je hoeft verder niets te doen, bevestigen is niet nodig!
  • Ga terug naar het Word document
  • Klik op [Sync My Database]*

  • Klik achter [Style] op ▼ en kies 'Recent Styles'
  • NB Je vindt de nieuwe favoriet ook onder [Select Other Style] > [Available Styles] > [My Favorites].

 * soms moet je 2x synchroniseren voordat de nieuw gekozen stijl verschijnt, of eerst Word afsluiten en weer opstarten