Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Handleiding RefWorks-3: Alle Zoeksystemen (A-Z), voor tijdschriftartikelen

Meest gebruikte zoeksystemen A-L

A   ATLA Religion Database

Atla Religion Database

Stuk voor stuk:

  1. Klik op de [titel]
  2. Klik in de rechterkolom op
  3. Kies [Direct Export to RefWorks]
  4. Klik op [Save]

Méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik achter de TITELS op het icon om in een map te plaatsen
  2. Klik bovenaan in de rechterkolom achter [Go to:] op [Folder View]
  3. Klik rechts op [Export]
  4. Kies [Direct Export to RefWorks]
  5. Klik op [Save]

C   CAB Abstracts (Veterinary Sciences)

CAB Abstracts

Eén of meer referenties tegelijkertijd

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan
  2. Klik op
  3. Kies onder 'Format': [Refworks]
  4. Kies onder 'Fields' desgewenst een aangepaste set gegevens, bijvoorbeeld: [Complete Reference]
  5. Klik op

        CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature)

CINAHL (Nursing and Allied Health)

Stuk voor stuk:

  1. Klik op de [titel]
  2. Klik in de rechterkolom op
  3. Kies [Direct Export to RefWorks]
  4. Klik op [Save]

Méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik achter de TITELS op het icon om in een map te plaatsen
  2. Klik bovenaan in de rechterkolom achter  [Go to:] op [Folder View]
  3. Klik rechts op [Export]
  4. Kies [Direct Export to RefWorks]
  5. Klik op [Save]

        Cochrane: Systematic Reviews for Evidence Based Medicine

Twee stappen:

Export/Download uit Cochrane Library Import in RefWorks
  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik bovenaan de lijst op
  3. Klik rechtsboven op : de referenties worden opgemaakt in RIS-format
  4. Klik op 
  5. Sla het bestand op: het wordt automatisch opgeslagen met de naam 'citation-export.RIS'

1. Klik in de menubalk op [+] en daaronder op [Import references]

2. Klik op

3. Blader naar de opgeslagen RIS-file en dubbelklik hierop;

  • RefWorks laat nu zien dat de RIS-file als zodanig wordt herkend
  • Je moet nog wel aangeven uit welk zoeksysteem deze file met referentie(s) afkomstig is! 

4. Klik op ▼ en klik onderaan op [Wiley Online]

5. Klik op [Import].

E   EBSCO Academic Search Premier

EBSCO Academic Search Premier

Stuk voor stuk:

  1. Klik op de [titel]
  2. Klik in de rechterkolom op
  3. Kies [Direct Export to RefWorks]
  4. Klik op [Save]

Méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik achter de TITELS op het icon om in een map te plaatsen
  2. Klik bovenaan in de rechterkolom achter  [Go to:] op [Folder View]
  3. Klik rechts op [Export]
  4. Kies [Direct Export to RefWorks]
  5. Klik op [Save]

        Embase

Embase

Eén of meer referenties tegelijkertijd

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan
  2. Klik bovenaan de resultatenlijst op [Export]
  3. Kies achter 'Choose a format': [RefWorks Direct Export]
  4. Kies onder 'Fields' desgewenst een aangepaste set gegevens, bijvoorbeeld: [Complete Reference]
  5. Klik op [Export]
  6. Klik op

        ERIC (Educational Resources Information Center)

ERIC

Eén of meer referenties tegelijkertijd

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan
  2. Klik op
  3. Kies onder 'Format': [Refworks]
  4. Kies onder 'Fields' desgewenst een aangepaste set gegevens, bijvoorbeeld: [Complete Reference]
  5. Klik op

  Film and Television Literature Index

Film and Television Literature Index

Stuk voor stuk:

  1. Klik op de [titel]
  2. Klik in de rechterkolom op
  3. Kies [Direct Export to RefWorks]
  4. Klik op [Save]

Méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik achter de TITELS op het icon om in een map te plaatsen
  2. Klik bovenaan in de rechterkolom achter  [Go to:] op [Folder View]
  3. Klik rechts op [Export]
  4. Kies [Direct Export to RefWorks]
  5. Klik op [Save]

      FSTA (Food Science and Technology Abstracts)

FSTA

Eén of meer referenties tegelijkertijd

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan
  2. Klik op
  3. Kies onder 'Format': [Refworks]
  4. Kies onder 'Fields' desgewenst een aangepaste set gegevens, bijvoorbeeld: [Complete Reference]
  5. Klik op

G   Google scholar

Stuk voor stuk:

  1. Klik in de regel onder de gewenste bron op (de knop voor citeren)
  2. Klik in het pop-up venster op [RefWorks]
  3. Klik (indien nog nodig) op de juiste RefWorks-versie

Méér tegelijk? In twee stappen: Save en Import

in Google Scholar in RefWorks:

1. klik onderaan alle gewenste bronnen op de ster ; deze verandert dan van stijl naar

2. Klik op [Mijn bibliotheek]: alle geselecteerde bronnen worden getoond

3. Vink degene aan die je echt wilt bewaren

4. Klik op (de knop voor Exporteren), en kies daaronder het format [RefMan]

5. Sla de file op (dit wordt automatisch: 'citations.ris') 

1. Klik onder [+] op [Import references]

 

2. Klik op

 

3. Blader naar de opgeslagen 'citations.ris' file en klik op [Open] of dubbelklik hierop

RefWorks laat nu zien dat de RIS-file als zodanig wordt herkend;

Je moet nog wel aangeven uit welk zoeksysteem deze file met referentie(s) afkomstig is! 

4. Klik op ▼ en klik halverwege op [RIS format] (Google scholar staat niet als zodanig in de lijst)

 

5. Klik op [Import]

 

H   Historical Abstracts

Historical Abstracts

Stuk voor stuk:

  1. Klik op de [titel]
  2. Klik in de rechterkolom op
  3. Kies [Direct Export to RefWorks]
  4. Klik op [Save]

Méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik achter de TITELS op het icon om in een map te plaatsen
  2. Klik bovenaan in de rechterkolom achter  [Go to:] op [Folder View]
  3. Klik rechts op [Export]
  4. Kies [Direct Export to RefWorks]
  5. Klik op [Save]

I    IBA (International Bibliography of Art)

International Bibliography of Art

Eén of meer tegelijkertijd
  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik bovenaan de resultatenlijst op
  3. Klik daaronder op [Refworks];
  4. Klik op [Continue].

Automatisch laten opslaan

Gebruik je dit zoeksysteem vaak?

Dan is de ProQuest-functie [My Research] misschien interessant voor je: hiermee kun je geselecteerde literatuur automatisch in RefWorks laten opnemen.

Hoe dit werkt is beschreven in het ProQuest HELP venster: http://search.proquest.com/help/academic/webframe.html?selected_items.html
(klik door op MyResearch en daaronder op RefWorks).

L   LexisNexis Academic (Krantenbank)

LexisNexis

Eén of meer referenties tegelijkertijd

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan
  2. Klik op , de knop voor [Bibliografische referenties exporteren]
  3. Kies onder 'Export Type' voor RefWorks:
  4. Klik op

       LLBA (Linguistics and Language Behavior Abstracts)

LBBA

Eén of meer tegelijkertijd
  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik bovenaan de resultatenlijst op
  3. Klik daaronder op [Refworks];
  4. Klik op [Continue].

Automatisch laten opslaan

Gebruik je dit zoeksysteem vaak?

Dan is de ProQuest-functie [My Research] misschien interessant voor je: hiermee kun je geselecteerde literatuur automatisch in RefWorks laten opnemen.

Hoe dit werkt is beschreven in het ProQuest HELP venster: http://search.proquest.com/help/academic/webframe.html?selected_items.html
(klik door op MyResearch en daaronder op RefWorks).

Meest gebruikte zoeksystemen M-Z

M   MLA (Modern Language Association) International Bibliography

MLA

Eén of meer tegelijkertijd
  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik bovenaan de resultatenlijst op
  3. Klik daaronder op [Refworks];
  4. Klik op [Continue].

Automatisch laten opslaan

Gebruik je dit zoeksysteem vaak?

Dan is de ProQuest-functie [My Research] misschien interessant voor je: hiermee kun je geselecteerde literatuur automatisch in RefWorks laten opnemen.

Hoe dit werkt is beschreven in het ProQuest HELP venster: http://search.proquest.com/help/academic/webframe.html?selected_items.html
(klik door op MyResearch en daaronder op RefWorks).

N   NARCIS (National Academic Research and Collaborations Information System): output van alle Nederlandse universiteiten

NARCIS

Alléén stuk voor stuk mogelijk

  1. Klik op de titel van de gewenste bron
  2. Klik op [Save publication] of  en daaronder op [Bewaar in RefWorks]

P   PsycINFO

PsycINFO

Eén of meer referenties tegelijkertijd

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan
  2. Klik op
  3. Kies onder 'Format': [Refworks]
  4. Kies onder 'Fields' desgewenst een aangepaste set gegevens, bijvoorbeeld: [Complete Reference]
  5. Klik op

        PubMed

Twee stappen:

Send to / Save uit PubMed Import in RefWorks
  1. Vink de gewenste referenties aan;
  2. Klik rechtsboven in de Resultatenlijst op [Send to]
  3. klik onder 'Choose destination' op [File]
  4. Klik daaronder op het 'Format' [MEDLINE]
  5. Klik op [Create file]
  6. Kies in het volgende venster voor [Save file] en klik op [OK]
  7. Het bestand wordt automatisch opgeslagen met de naam 'pubmed_result.txt'

1. Klik in de menubalk op [+] en daaronder op [Import references]

2. Klik op

3. Blader naar de opgeslagen pubmed_result.txt-file en open deze of dubbelklik hierop;

  • RefWorks laat nu zien dat de txt-file als zodanig wordt herkend
  • Doorgaans wordt ook al herkend dat deze afkomstig is uit NLM-PubMed
  • Zo niet, klik dan op [search for the format] en kies dan zélf voor [NLM PubMed]

4. Klik op [Import].

R   Reaxys

Twee stappen:

Export en Download uit Reaxys

  1. Voer de zoekactie uit;
  2. Vink de gewenste referenties aan;
  3. klik op [Export];
  4. Kies achter 'Choose a format': [Literature Management Systems
  5. Klik op [Export]
  6. Klik in het volgende venster op [Download]
  7. Kies in het volgende venster voor [Bestand opslaan]; het bestand wordt automatisch opgeslagen als [...*.ris] file.

Import in RefWorks

  1. Kik in de menubalk van RefWorks op [+] en daaronder op [Import references];
  2. Klik op [Select a file from your computer]
  3. Blader naar de opgeslagen .ris file en dubbelklik of klik op [Open
    • RefWorks laat nu zien dat de ris-file als zodanig wordt herkend
    • Je moet nog wel zélf aangeven dat de file afkomstig is uit Reaxys:
  4. Kies in het popup venster onder [This file will be imported as] achter 'RIS Format' via ▼ voor [Reaxys]
  5. Klik [Import]

        RILM Abstracts of Music Literature

RILM

Stuk voor stuk:

  1. Klik op de [titel]
  2. Klik in de rechterkolom op
  3. Kies [Direct Export to RefWorks]
  4. Klik op [Save]

Méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik achter de TITELS op het icon om in een map te plaatsen
  2. Klik bovenaan in de rechterkolom achter  [Go to:] op [Folder View]
  3. Klik rechts op [Export]
  4. Kies [Direct Export to RefWorks]
  5. Klik op [Save]

S   Scopus

Scopus

Eén of meer referenties tegelijkertijd

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan
  2. Klik op [Export]
  3. Kies in het pop-up venster met 'Export document settings' onder 'Select you method of export' voor [RefWorks]
  4. Kies - desgewenst - onder 'What information do you want to export' voor extra informatie, bijvoorbeeld ook 'Abstract & keywords
  5. Klik op

        Sociological Abstracts

Sociological Abstracts

Eén of meer tegelijkertijd
  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan;
  2. Klik bovenaan de resultatenlijst op
  3. Klik daaronder op [Refworks];
  4. Klik op [Continue].

Automatisch laten opslaan

Gebruik je dit zoeksysteem vaak?

Dan is de ProQuest-functie [My Research] misschien interessant voor je: hiermee kun je geselecteerde literatuur automatisch in RefWorks laten opnemen.

Hoe dit werkt is beschreven in het ProQuest HELP venster: http://search.proquest.com/help/academic/webframe.html?selected_items.html
(klik door op MyResearch en daaronder op RefWorks).

Web of Science

Web of Science

Eén of meer referenties tegelijkertijd

  1. Vink in de resultatenlijst de gewenste referenties aan
  2. klik bovenaan de resultaten op de 'Save to ...'- knop (NB Deze is standaard ingesteld op 'Save to EndNote online'); klik op [Save to RefWorks
  3. Kies ïn het volgende venster - desgewenst - achter 'Record Content' voor een andere set gegevens, bijvoorbeeld: [Full Record and Cited erences]
  4. Klik op

LET OP: indien WoS direct wil gaan exporteren naar de legacy (oranje) versie van RefWorks, gooi dan je Cookies weg!

 

        Wild Life and Ecology Studies Worldwide

Wildlife & Ecology Studies Worldwide

Stuk voor stuk:

  1. Klik op de [titel]
  2. Klik in de rechterkolom op
  3. Kies [Direct Export to RefWorks]
  4. Klik op [Save]

Méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik achter de TITELS op het icon om in een map te plaatsen
  2. Klik bovenaan in de rechterkolom achter  [Go to:] op [Folder View]
  3. Klik rechts op [Export]
  4. Kies [Direct Export to RefWorks]
  5. Klik op [Save]

        Women's Studies International

Women's Studies International

Stuk voor stuk:

  1. Klik op de [titel]
  2. Klik in de rechterkolom op
  3. Kies [Direct Export to RefWorks]
  4. Klik op [Save]

Méér referenties tegelijkertijd:

  1. Klik achter de TITELS op het icon om in een map te plaatsen
  2. Klik bovenaan in de rechterkolom achter  [Go to:] op [Folder View]
  3. Klik rechts op [Export]
  4. Kies [Direct Export to RefWorks]
  5. Klik op [Save]

        WorldCat

WorldCat

Stuk voor stuk:

  1. Klik onderaan de gewenste publicaties op
  2. Klik in het volgende venster op 
  3. Kies - indien nog nodig - de juiste RefWorks-versie 

Méér referenties tegelijkertijd:

  1. Selecteer de gewenste publicaties door onderaan te klikken op  (de stijl van het sterretje verandert dan)
  2. Klik rechts bovenaan op [Mijn items]
  3. Klik op
  4. Klik op