Skip to main content
Universiteitsbibliotheek – LibGuides

Training PubMed: 6. Referentiebeheer

Leerdoel

In dit onderdeel leer je hoe je je zoekacties en zoekresultaten kunt opslaan en exporteren, en hoe je jezelf kunt laten attenderen op nieuwe zoekresultaten. Wil je meer leren over literatuurmanagement, kijk dan in de LibGuide Refworks

Zoekgeschiedenis en zoekresultaten bewaren in PubMed

Het is verstandig om je zoekgeschiedenis te bewaren. Zo kun je later verantwoorden hoe je aan je zoekresultaten bent gekomen. Je kunt de informatie in ‘Search History’ bewaren via de Print Screen-functie van je browser, of kopiëren naar een tekstbestand.

Als je de resultaten van een zoekactie bekijkt, zie je rechts van het zoekscherm de opties ‘Create RSS’ en ‘Create alert’.

Hiermee kun je respectievelijk een RSS-feed van de zoekactie genereren, of de zoekactie opslaan in een MyNCBI-account. Met een dergelijk account kun je de zoekactie, zoekacties in een later stadium nog eens herhalen of jezelf laten attenderen op nieuwe artikelen over je onderwerp.

Als je nog geen MyNCBI-account hebt, word je bij de eerste keer dat je ‘Create alert' gebruikt gevraagd, om een (gratis) account aan te maken.

Ook je zoekresultaten kun je bewaren in PubMed. In de resultatenlijst van PubMed kun je treffers selecteren door het vakje links van het nummer aan te klikken (NB. Als je niets selecteert worden automatisch álle gevonden referenties meegenomen!).
Via de link ‘Send to’ bovenaan de resultatenlijst kun je de geselecteerde treffers vervolgens bewaren op het Clipboard om later verder te bekijken.
De inhoud van het Clipboard wordt 8 uur lang bewaard.

Screenshot: 'Choose Destination'

Screenshot Clipboard

Om je zoekresultaten permanent op te slaan, kun je ze bewaren in MyNCBI. Hiervoor kies je in het menu ‘Send to’ bovenaan de resultatenlijst voor de optie ‘Collections‘.
MyNCBI opent dan automatisch.

Screenshot 'NCBI Collections'

Zoekresultaten exporteren

Je kunt je zoekresultaten exporteren naar een programma voor literatuurmanagement. Al je referenties staan dan overzichtelijk bij elkaar (dit is vooral handig als je referenties afkomstig zijn uit verschillende databanken).  Je kunt referenties ordenen en ontdubbelen, en bij het schrijven van je artikel kun je eenvoudig citaties invoegen en een literatuurlijst aanmaken.

De Universiteitsbibliotheek biedt toegang tot twee betaalde referentie managers, EndNote en RefWorks. Ook voor twee gratis programma's, Zotero en Mendeley,  vind je een beknopte handleiding via de links hieronder.

RefWorks --> Volledig online - maak een account aan met je UU adres- integratie met Google Docs mogelijk. Installatie.

Mendeley  --> Gratis, account wel verplicht. Installatie.

Zotero --> werkt ook zonder account - Installatie.

EndNote --> installeer via MyWorkplace UU. Installatie.