Skip to main content

Bibliotheekvaardigheden Premaster Humanistiek (2016-2017): Introductie
 
 

Bibliotheekvaardigheden Humanistiek

In deze training maak je in verschillende opdrachten kennis met het zoeken van materiaal voor wetenschappelijke doeleinden, en het opslaan en verwerken van de gevonden resultaten.

Naar de UB Binnenstad!

Let op: voor een lenerspas en een Solis-ID en-wachtwoord moet je naar de UB Binnenstad. Eerder kun je de opdrachten niet maken! Zorg ervoor dat je dit op tijd gedaan hebt.

Voor het aanvragen van een lenerspas heb je een persoons- en adreslegitimatie nodig. Bij de balie is een overzicht van UvH-studenten aanwezig. De medewerker van de bibliotheek controleert of je daadwerkelijk studeert aan de UvH.

De Universiteitsbibliotheek en de Universiteit voor Humanistiek

In het gebouw van de Universiteit voor Humanistiek vind je de Kerncollectie Humanistiek; deze boeken en tijdschriften zijn niet uitleenbaar. De digitale bibliotheek van de Universiteit voor Humanistiek is te vinden via mijnUvH onder Voorzieningen A-Z > Bibliotheek > Tijdschriften digitaal en is ook van thuis uit te raadplegen.

Studenten en medewerkers van de Universiteit voor Humanistiek kunnen ook gebruik maken van de diensten van de Universiteitsbibliotheek Utrecht: in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad vind je bijvoorbeeld de collecties Wijsbegeerte en Ethiek, en in de Universiteitsbibliotheek Uithof onder meer die van Sociale Wetenschappen en Theologie.

De Universiteitsbibliotheek is meer dan een gebouw. Steeds meer tijdschriften en boeken zijn digitaal beschikbaar. Om als student of medewerker van de UvH toegang te krijgen tot dit digitale materiaal moet je bij de servicebalie van de Universiteitsbibliotheek een inlogcode (Solis-ID) aanvragen (legitimatie vereist); waarmee je gebruik kunt maken van de speciale gastcomputers of het draadloze netwerk op je eigen laptop. Deze digitale tijdschriften en e-books zijn niet thuis toegankelijk.

Waar kun je alles terugvinden?

Kijk op de website van de Universiteitsbibliotheek voor:

  • zoeksystemen
  • praktische informatie
  • bibliotheeklocaties

of op de LibGuides voor tips over:

  • zoeken, zoektermen, zoekstrategie
  • het gebruik van verschillende zoeksystemen

En volg de Universiteitsbibliotheek op Facebook en Twitter: Facebook UBU Twitter UBU

Nog vragen?

Heb je toch nog vragen of twijfels? Werkt een zoekingang niet naar behoren?  Stel een vraag via bibliotheek@uu.nl of treed voor gespecialiseerd advies in direct contact met een van onze specialisten.